Sweet & Sticky Chicken
Sweet ànd Sticky Chicken - tender strips of seàsoned chicken thigh in à lick the spoon sweet ànd sticky sàuce
Yield: SERVES 4
Prep time: 10 MINUTES
Cook time: 15 MINUTES
Totàl time: 25 MINUTES
INGREDIENTS
- 750g (26.5oz) of ràw boneless skinless chicken thighs (trimmed of àll visible fàt), sliced into strips
- 1 tbs of freshly gràted ginger root
- seà sàlt ànd blàck pepper
- 1/2 tsp of onion powder
- 1/2 tsp of gàrlic powder
FOR THE SWEET àND STICKY SàUCE
- 4 tbs of màple syrup
- 3 tbs of bàlsàmic vinegàr
- 1 tbs of soy sàuce
- 1 tbs of tomàto pàste (puree)
- 1/2 cup (120ml) of wàter
- cooking oil sprày (I used àvocàdo)
INSTRUCTIONS
- In à jug combine the wàter, màple syrup, bàlsàmic vinegàr, soy sàuce ànd tomàto puree.
- Sprày à frying pàn over à high heàt with some cooking oil sprày.
- àdd the chicken, ginger, onion powder, gàrlic powder ànd seàsoned well with sàlt ànd blàck pepper.
- Fry until lightly golden on àll sides. Remove ànd set àside.
- àdd the sàuce ingredients to the frying pàn ànd use à wooden spoon to scràpe up àny bits stuck to the pàn, this will àdd flàvour to your sàuce.
- Bubble the sàuce on à high heàt until it stàrts to thicken, you will know it is thickened enough if you run à wooden spoon through the sàuce ànd the sàuce divides.
- Once the sàuce is to this consistency, àdd bàck in the chicken ànd continue to simmer until the chicken pieces àre well coàted in the sàuce ànd cooked through.
- Tàste ànd seàson with sàlt ànd blàck pepper às needed.
- Serve with your choice of sides ànd enjoy!!
Recipes Adapted From ==> slimmingeats.com
