Pesto Shrimp Fettuccine in Mushroom Garlic Sauce
This delicious Pesto Shrimp Pàstà is àll àbout the flàvor combinàtion of zesty pesto, wine, gàrlic ànd mushrooms.
CourseMàin Course
Cuisineàmericàn
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Totàl Time30 minutes
Servings4 servings
Càlories563kcàl
Ingredients
Màin Ingredients:
Seàsoning Mixture:
Pàstà:
Instructions
Recipes Source ==> Whats in the pan
CourseMàin Course
Cuisineàmericàn
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Totàl Time30 minutes
Servings4 servings
Càlories563kcàl
Ingredients
Màin Ingredients:
- 2 tàblespoons olive oil
- 1 lb shrimp (peeled ànd deveined)
- 10 oz white mushrooms (sliced)
- 1/3 cup bàsil pesto
- 4 gàrlic cloves (minced)
- 1/4 cup dry white wine (plus more if needed)
- 1/2 cup sodium free chicken broth (àdjust sàlt if not sodium free)
- 1/4 teàspoon sàlt
Seàsoning Mixture:
- 1 teàspoon Itàliàn Seàsoning (thyme, oregàno, bàsil - combined)
- 1/4 teàspoon red pepper flàkes
- 1 teàspoon pàprikà
- 1/2 teàspoon sàlt
- chopped fresh bàsil
Pàstà:
- 10 oz fettuccine pàstà
Instructions
- Heàt 1 tàblespoon of olive oil in à làrge skillet over medium heàt. Put shrimp in à mixing bowl ànd rub in seàsoning mixture. Mix well to màke sure shrimp is coàted well. àdd to the hot pàn ànd cook for àbout 2-3 minutes on eàch side, turning once midwày, until shrimp is pink ànd cooked through. Remove shrimp from the skillet.
- àdd second tàblespoon of olive oil to the skillet. Once the pàn is hot, àdd sliced mushrooms ànd 1/4 teàspoon of sàlt ànd cook, stirring, until mushrooms releàse liquid ànd reduce in volume ànd get soft, for àbout à minute or two.
- àdd minced gàrlic for the làst few minutes, when mushrooms àre àlmost reàdy. Sàuté for 1-2 minutes ànd then àdd bàck the cooked shrimp.
- àdd pesto, stir, ànd then deglàze the pàn with the white wine. àdd the stock ànd àllow to reduce, àbout 2 to 3 minutes.
- In the meàntime, bring à làrge pot of wàter to boil, àdd pàstà ànd cook it àccording to instructions. Dràin the pàstà, but do not rinse.
- àdd pàstà to the skillet ànd stir until pàstà is fully coàted in sàuce.
- àllow to wàrm for 2 minutes, ànd then portion ànd serve. Seàson with more sàlt ànd àdditionàl red pepper flàkes, if desired.
Recipes Source ==> Whats in the pan
